08:43
«Чарівна краса вишиванки»

 

      Одному з видів українського народного мистецтва – вишивці була присвячена святкова година «Чарівна краса вишиванки», що проведена у  бібліотеці-філіалі № 1.

Зал  святково прибраний рушниками,  доріжками, виробами. До уваги присутніх була представлена книжково-ілюстративна виставка «А над світом українська вишивка цвіте».

Ведучі свята та гості, учні 9 Б класу ЗОШ № 15 (кл. керівник О. І. Беззабарна), були одягнені в народні костюми.

Учасники заходу заздалегідь приготувалися до нього:  підготували  вірші про вишивку, принесли рушники, вишиті руками бабусь. 

         З великою увагою, цікавістю  присутні слухали розповідь Мойсеєвої Н. А., читачки бібліотеки, для якої вишивка – сенс життя. Кожну вільну хвилинку вона присвячує вишивці. З її розповіді присутні дізналися, що  різне призначення давало рушникам різні назви: божник – для образів; подарунковий – для подарунку; утирач – для рук і обличчя; плечові – для сватів. Для вишивки майстрині використовували різні стилі: хрестик, на- півхрестик, настил, мережка та ін. Дітям дуже сподобалися роботи майстрині, представлені на виставці «Улюблене хобі Наталії Мойсеєвої» і вони попросили майстриню провести для них майстер-клас.

         Наприкінці свята всі присутні заспівали «Пісню про рушник» та сфотографувалися на пам’ять.

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 882 | Додав: AdministratoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]