12:49
Алла Горська – троянда шістдесятництва

24 травня 2017 року в центральній міській бібліотеці на засіданні Бахмутського Реріхівського товариства була презентована збірка Людмили Огнєвої «Алла Горська. Душа українського шістдесятництва».

Збірка була укладена за пропозицією Вячеслава Чорновола, яку він на початку 1970-х рр. висловив у листі до Романа Корогодського «Думки щодо проспекту збірника про Аллу Горську».

Як і пропонував В. Чорновіл, до книги увійшли: епістолярна спадщина художниці 1949-1970-х рр. звернення А. Горської до влади; нотатки про мистецтво; щоденник; образотворчі, прозові і поетичні твори; реєстр творів, складений нею; фотографії, репродукції творів; огляд бібліографії; спогади сина та друзів про цю надзвичайну жінку. Ця книга була визнана однією з кращих на Форумі видавців 2016 року у Львові.

Керівник Бахмутського Реріховського товариства Бак В. Ф. підготувала цікаву презентацію про життєвий та творчій шлях Алли Горської - української художниці, дисидента, діяча руху 60-х років на Україні.

Оперний спів гості зі Львова Ольги Жаровської став родзинкою заходу. Вона виконала пісенні твори В. Квасневського «Молитва до Пречистої», О. Козаренка «Богородице Діво» та духовну кантату «Вірую».

Від гості бібліотека отримала в дарунок 3 книги: про духовного діяча України і автора гімну Михайла Вербицького, про українську художницю Аллу Горську та диригента, композитора, священика і просвітителя Отця Івана Кіпріяна,

Запрошуємо бахмутчан до бібліотеки познайомитись з цими збірками.

Переглядів: 591 | Додав: AdministratoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]