15:17
Афганістан продовжує жити в душі та пам’яті

Афганістан продовжує жити в душі та пам’яті

26 лютого в центральній міській бібліотеці відбулась презентація проекту «Афганістан живе  в моїй душі» Бахмутської міської спілки ветеранів Афганістану (воїнів - інтернаціоналістів). Цей проект став переможцем Конкурсу програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, який проводиться Бахмутською міською радою.

В читальному залі бібліотеки зібрались воїни - афганці, їх рідні, діти та онуки, представники міської влади, молодь міста, користувачі бібліотеки.

Головний спеціаліст відділу інформаційної та внутрішньої політики Бахмутської міської ради Людмила Бондарева підкреслила значення вищеназванного Конкурсу та безпосередньо цього проекту для громади міста, для розвитку громадських  ініціатив і закликала присутніх активніше долучатись до життя громади.

Голова Бахмутської міської спілки ветеранів Афганістану, депутат Бахмутської міської ради, керівник проекту Ситников С.А. розповів про мету проекту, його значення для майбутніх поколінь. Він висловив подяку місцевій владі за підтримку їх ініціативи, працівникам центральної міської бібліотеки за допомогу в підготовці проекту, виготовленню фотографій та проведенні презентації.

Зберегти пам’ять про тих, хто не повернувся «з-за річки», хто пішов з життя вже після війни від ран та хвороб, поважати тих, хто зараз серед нас – закликав ветеран Афганістану, депутат міської ради Благовісний С. В. Взагалі, ця думка була лейтмотив всієї зустрічі.

Реалізація проекту «Афганістан живе  в моїй душі» сприяла пошуковій роботі  - були  уточнені дані ветеранів Афганістану м. Бахмут, з’ясувались деякі невідомі сторінки про їх життя.

Присутні на заході ще раз згадали, а молодь дізналась про перебіг подій тієї страшної, неоглошеної війни, яка забрала життя майже 15 тис. військових, залишила незагоювані рани в житті тих, хто пройшов через афганське пекло. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих та померлих земляків – афганців.

Наприкінці зустрічі за чашкою чаю ветерани Афганістану ділилися своїми спогадами, роздумами про сучасне, співали афганські пісні, висловлювали побажання, щоб ніколи в житті нашій молоді не дловелося брати до рук зброю.

Фрагмент заходу можна переглянути тут https://www.youtube.com/watch?v=3sjmCV6LbWw&feature=youtu.be

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 554 | Додав: AdministratoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]