Чергова зустріч бібліотечного клубу ветеранів була присвячена кільком темам. По-перше, в рамках проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся у публічних бібліотеках» вони здійснили віртуальну подорож найцікавішими замками Європи, а саме «відвідали» замки Буртанге та Оуде-Лоо у Нідерландах, замок Шато до Шийон у Швейцарії тощо. #EULIB

Потім посміялися та поспівали разом з героями мультфільму «Звіроспів». Були зачаровані виступом маленької талановитої співачки - 5-річної Вероніки Морської на шоу «Україна має талант - діти» з піснею «Квітка - душа».

З наступаючим Днем Перемоги членів клубу (вони всі є ветеранами війни) привітала директор ЦБС Тетяна БІленко та вручила їм від бібліотеки солодкі сувеніри.

Наприкінці за чашкою гарячого чаю ветерани привітали іменинників, здійснили у ігровій формі своєрідний «допит з пристрастю» новому члену клубу Л. Костенко, поспівали воєнних та українських пісень. Закінчили засідання виконанням гімну клубу.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 547 | Добавил: AdministratoR | Дата: 25.04.2017 | Комментарии (0)

«Птичья тема» в центральной библиотеке продолжается. 21 апреля в гости пришли ученики 7-Б класса УВК №11. По биологии они сейчас изучают поведение животных. В связи с этим библиотекари подготовили своеобразную орнитологическую фото-экскурсию «Птицы нашего города». На этой экскурсии ребята «открыли» для себя новые виды птиц, которые обитают в городе и его окрестностях, познакомились с особенностями их поведения. Учитель биологии Бак В.Ф. задала вопросы, позволяющие понять, насколько внимательно учащиеся смотрели и слушали предложенный материал. Ответы показали, что почти никто не остался равнодушным. Фото-экскурсия прошла интересно, главное – с пользой.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 559 | Добавил: AdministratoR | Дата: 24.04.2017 | Комментарии (0)

20 квітня до центральної міської  бібліотеки  завітали  шановні гості: Косенко Юрій Анатолійович - голова правління громадської організації «Українська ініціатива» та Тимчишин Ольга Василівна - голова українського літературного товариства ім. Фрідеберта Тугласа. В наше старовинне місто вони приїхали з цікавою програмою. Гості ознайомили присутніх на заході бібліотекарів, студентів коледжу транспортної інфраструктури, членів міського Реріхівського товариствуа та ГО «Бахмут український», а також зацікавлених творчістю поета бахмутчан з європейською країною - Естонією, її досягненнями в галузі економіки і культури.

Цей захід проходив під егідою посольства Естонії в Україні і був присвячений вшануванню пам’яті класика естонської та світової літератури Юхана Лійва.

Юрій Косенко виклав присутнім непросту біографію відомого естонського класика, а голова українського літературного товариства Ольга Тимчишин познайомила з його прозовими творами. Працівники бібліотеки Ємець Олена та Полухіна Катерина прочитали вірші поета в перекладах на українську та російську мови. Лунали його вірші і на естонській мові. В кінці зустрічі ведуча щиро подякувала шановним гостям за знайомство з творчістю естонського поета, який доповнив літературну скарбницю кожного, хто прийшов на зустріч.

 

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 532 | Добавил: AdministratoR | Дата: 24.04.2017 | Комментарии (0)

13 квітня до Світлого Христового Воскресіння в читальній залі бібліотеки-філіалу №2 пройшла народознавча веселка «Йде Великдень по Землі». Ведуча Луньова Л. Н. розповіла вихованцям старшої групи дитячого садочка №47 «Аленушка» про історію проведення Великодня, про зберігання народних сімейних традицій. Бібліотекарі показали дітям різноманітні засоби розмальовування пасхальних яєць.

Малеча завітала до стін бібліотеки зі своїми святковими малюнками та віршами, які були присвячені головному християнському святу.

Родзинкою свята став незвичайний майстер-клас «Розмалюй писанку за допомогою пластиліну». Дітлахи з натхненням майстрували з пластиліну свої власні писанки.

Спільна праця та кінцевий результат яскравих творчих робіт зєднали дітей та подарували незабутні радісні моменти напередодні Христового Воскресіння.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 514 | Добавил: AdministratoR | Дата: 18.04.2017 | Комментарии (0)

Історія свята бере свої коріння ще з далекого 1935 року, коли був укладений так званий Пакт Реріха - «Договір про охорону художніх і наукових закладів та історичних пам’яток» у присутності президента США Т. Рузвельт і керівників 21-ї країни зі всього Американського континенту. У 1998 році Міжнародна ліга захисту культури запропонувала відзначати дату підписання Пакту Реріха у вигляді свята Міжнародного дня культури саме 15 квітня.

13 квітня 2017 р. в Центральній бібліотеці відбулось чергове засідання клубу «Будем стремиться к Прекрасному», присвячене саме цьому святу. З вітальним словом до присутніх звернулась голова Бахмутського Реріхівського товариства, вчитель за фахом, Бак В.Ф. Вона відзначила важливість та актуальність ідей та концепцій Пакта Реріха, оскільки саме культура є основою для виховання майбутніх поколінь у дусі гуманізму і миролюбності. Вона також презентувала і подарувала бібліотеці книгу Міжнародного Центру Реріха «Дети нового сознания». Авторами книги є вчені і педагоги, письменники та журналісти, звичайно, самі діти, творчість яких широко представлена в цій збірці.

О.Г. Букрєєва, співробітник Бахмутського Реріхівського товариства, звернула увагу присутніх на видавничу діяльність МЦР, яка отримала широку популярність серед читачів, багато книг МЦР стали бібліографічною рідкістю. У завершенні заходу Яковлєва Н.С., бібліотекар читальної зали, ознайомила присутніх з матеріалами виставки "Пакт Реріха: світ через культуру".

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 517 | Добавил: AdministratoR | Дата: 18.04.2017 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 258 259 260 261 262 ... 382 383 »