Так склалася доля, що ми опинилися у місті Жовті Води Дніпропетровської області. Це містечко прихистило дуже багато внутрішньо переміщених осіб. Тільки з нашої Бахмутської громади близько тисячі чоловік. Зараз бахмутяни намагаються згуртуватися і створити свій осередок.

Місто розташовано на границі Дніпропетровської та Кировоградської областей. Має багату історію, повязану з Богданом Хмельницьким. У радянській Україні це був один із 15 так званих «поштових ящиків». Місто комфортне, з продуманим плануванням, з затишними скверами.

Ми приїхали у місто наприкінці вересня, коли почалися сипатися каштани. І якщо дома це дратувало, то тут каштани під ногами сприймалися як щось рідне, нагадування про дім. Каштани на вулицях збирають усі мешканці та здають до аптек на переробку на ліки.

Особливість міста - багато білок. Вони тут усюди - у парках, у дворах житлових будинків, іноді можуть заглянути до тебе на балкон.

У дворі дома, де ми арендуємо квартиру, живут білки. Місцеві прозвали їх Олька та Борька. Літом у них були маленькі більчата. Зараз вже холодно , тому мешканці будинку підкармлюють білок – кладуть у дупло дерева яблука, горішки.

Будинок культури та дозвілля Жовтих Вод нагадує мені наш Центр дозвілля ім.Мартинова. Особливо, коли увечері за ним сідає сонце. Колір фасаду змінюється та становиться таким як у нас. ... Читати далі »

Категория: Масові заходи | Просмотров: 113 | Добавил: AdministratoR | Дата: 18.12.2022 | Комментарии (0)

В межах Національного тижня читання публікуємо добірку коміксів, найбільш популярних серед читачів українських бібліотек.

До довгого списку потрапили:

1. Пейо І. Дельпорте "Смурфи" (Ірбіс Комікси)

2. Жорис Шамблен "Щоденник Вишеньки" (Наша ідея)

3. Марк Вейд, Енні Ву, Фіона Стейплз, Вероніка Фіш "Арчі" (Букшеф)

4. Серена Бласко "Справу веде Енола Голмс" (Ранок)

5. Мар'яна Кондзелка "Зубси» (Ірбіс Комікси)

6. Астрід Ліндгрен «Роня, дочка розбійника» (Рідна мова)

7. Джеронімо Стілтон «Хто викрав Мону Лізу?» (Ірбіс Комікси)

8. Данієль Воллес «Людина-павук» (КМ-Букс)

9. Містер Тан «Крута Адель» (Наша ідея)

10. Маржан Сатрапі «Персеполіс» (Видавництво) ... Читати далі »

Категория: Масові заходи | Просмотров: 110 | Добавил: AdministratoR | Дата: 17.12.2022 | Комментарии (0)

Друга добірка шостого дня Національного тижня читання присвячена науково-популярній літературі для дітей та включає в себе видання з різних сфер науки: від математики, хімії та економіки до архітектури, космосу та біології.

До довгого списку в цьому жанрі увійшло 50 видань, проте абсолютним рекордсменом стала книжка "Наука в коміксах" Ларрі Гоніка, Енді Гірша та Крейга Кріддла, яка обійшла свого найближчого суперника більше, аніж втричі.

Довгий список науково-популярної літератури для дітей виглядає так:

1. Ларрі Гонік, Енді Гірш, Крейг Кріддл "Наука в коміксах" (Рідна мова)

2 Кузько Кузякін "#що таке математика?" (Талант)

3. Галина Глодзь "Залюднена планета. Як нас стало сім мільярдів" (Портал)

4. Галина Ткачук "Книжка про сміття" (Видавництво Старого Лева)

5. Ірина Тараненко та ін. "Книга-мандрівка. Україна" (Книголав)

6. "Енциклопедія, казка, гра" (Зелений Пес)

7. Едріан Дінґл "Як створити всесвіт із 92 хімічних елементів" (КМ-БУКС) ... Читати далі »

Категория: Масові заходи | Просмотров: 106 | Добавил: AdministratoR | Дата: 17.12.2022 | Комментарии (0)

росія вкотре здійснила масований ракетний удар по території України, але ми продовжуємо боротися, працювати, донатити, допомагати ЗСУ та вірити в нашу Перемогу, а також — читати українською. Сьогодні традиційно пропонуємо вашій увазі дві жанрові добірки найпопулярніших книжок в українських бібліотеках, які публікуємо в межах Національного тижня читання

У першому списку ви знайдете 45 книжок у жанрах: жахи, нуар, горор, химерна проза, готика, містика, трилер. З-поміж українських авторів до рейтингу вкотре увійшов Макс Кідрук, а також Дара Корній, Назарій Вівчарик, Ілларіон Павлюк, Поліна Кулакова, Олександр Михед і Симор Гласенко. Лідером за кількістю згадок в добірці очікувано став “король жахів” та улюбленець мільйонів Стівен Кінг.

Довгий список:

Ренсом Ріггз «Дім дивних дітей» (Клуб Сімейного Дозвілля)

Говард Філіпс Лавкрафт «Повне зібрання прозових творів» (Видавництво Жупанського)

Стівен Кінг «Воно» (Клуб Сімейного Дозвілля)

Стівен Кінг «Зелена миля» (Клуб Сімейного Дозвілля)

Стівен Кінг «Керрі» (Клуб Сімейного Дозвілля)

Томас Гарріс «Мовчання ягнят» (Клуб Сімейного Дозвілля)

Брем Стокер «Дракула» (Nebo BookLab Publishing) ... Читати далі »

Категория: Масові заходи | Просмотров: 105 | Добавил: AdministratoR | Дата: 17.12.2022 | Комментарии (0)

"Соняшник Перемоги" вишила користувача центральної бібліотеки і радо поділилася з нами. Алла Федорівна - переселенка вже вдруге. В 2014 вона виїхала з Донецька до Бахмуту, а зараз змушена була евакуюватись і звідти. Ось що вона каже: "Я вишила цей соняшник, щоби відволіктись від важких думок. Я вирішила зайнятися тим, що заспокоювало мене ще з 2014р. Тоді я вишила коней, згодом - маки та троянди. А зараз наш рідний соняшник, бо у Литві соняшники не ростуть. Візерунок знайшла в інтернеті, нитки та канву - у місцевому магазині. Дуже сумую за домом, сподіваюся і вірю, що повернусь до Бахмуту".

Категория: Масові заходи | Просмотров: 161 | Добавил: AdministratoR | Дата: 16.12.2022 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 129 130 131 132 133 ... 382 383 »