6 червня 2017 до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища року міська бібліотека для дітей провела екологічний флешмоб «Нас зібрала одна природа». Захід відбувся на бібліомайданчику за підтримки DREAMactions – спільного проекту CANactions та WNISEF. У заході прийняли участь вихованці пришкільного табору ЗОШ №5. Яскравий наряд учасників, плакати, лозунги привертали увагу перехожих до екологічних проблем навколишнього середовища. Діти прослухали звернення Природи до людини, разом вигукували гасла та вірші про охорону довкілля. Завершився флешмоб виконанням веселих вправ «Малюємо природу». Учасники заходу усвідомили, що планета потребує нашого захисту.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 730 | Добавил: AdministratoR | Дата: 07.06.2017 | Комментарии (0)

Бібліотека-філіал №2 давно тісно співпрацює з літнім пришкільним табором ЗОШ №12. 2 червня, напередодні свята Трійці, бібліотекарі провели для учнів 2-4 класів інформаційно-розважальну годину «Ой зелене свято, ой зелене літо». Ведучі Луньова Л. Н. та Бережна Л. М. познайомили дітей з історією та традиціями Зелених свят. Отриману інформацію діти закріпили, відповідаючи на питання вікторини та відгадуючи загадки. Вони активно приймали участь у грі «Берізка», в якій за народною традицією треба було пов’язати яскраву стрічку на дівчат.

Швидко й весело минув час. Сподіваємось, що свято Трійці запам’ятається дітям як свято мира і добра.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 553 | Добавил: AdministratoR | Дата: 03.06.2017 | Комментарии (0)

01 червня 2017 року міська бібліотека для дітей підготувала і провела конкурсно-розважальну програму «Країна чудес і загадок». Захід відбувся на святково прикрашеному бібліомайданчику за підтримки DREAMactions – спільного проекту CANactions та WNISEF. Бібліотекарі розказали дітям про День захисту дітей – свято, яке відрізняється не тільки сміхом і радістю, але й наявністю свого власного прапора. Зелений колір прапора символізує зростання, гармонію, свіжість і родючість; земна куля – спільний дім для кожної дитини; а стилізовані фігурки дітей всіляких забарвлень говорять про розуміння і терпимість.

Різнокольоровим і яскравим вийшло літнє панно, створене з дитячих побажань. Веселі конкурси, вікторини, рухливі ігри, солодкі призи – все це залишило незабутні враження, безліч позитивних та чудових моментів у вихованців пришкільного табору «Капітошка» ЗОШ №7, а також у читачів бібліотеки, які були присутні на святі.

Бібліотекарі привітали дітей з початком літніх канікул, побажали всім миру, сонця, здійснення мрій.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 540 | Добавил: AdministratoR | Дата: 02.06.2017 | Комментарии (0)

Наприкінці травня відомий в м. Бахмуті і поза його межами поет і письменник Віктор Шендрик презентував читачам центральної міської бібліотеки свій новий роман «Девяносто первый, или Путь в бронзу». Ця книга є своєрідним продовженням роману «Был городок», який був опублікований в 2002 році. Оригінальну обкладинку книги розробив місцевий художник Володимир Лихварь. Дії відбуваються у двох часових пластах: в 1991 році та в другому десятиріччі минулого століття. В романі діють не тільки вигадані герої, але і реальні історичні постаті. Книга читається легко, на одному диханні.

Протягом зустрічі звучали зворушливі пісні і романси у виконанні барда Валентина Овсяникова. Шанувальники таланту В. Шендрика вітали його з новою книгою, дарували квіти і поетичні присвяти. Олександр Македонський, член Національної Спілки художників України, подарував письменнику його портрет.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 504 | Добавил: AdministratoR | Дата: 31.05.2017 | Комментарии (0)

Познаем мир путешествуя - таков девиз членов клуба «Путешествуем вместе». Во многих странах на разных континентах побывали наши бахмутчане. С удовольствием приходят они на заседания клуба, чтобы поделиться своими впечатлениями о путешествиях. Тем интересен наш клуб, что изюминкой каждого заседания является живой рассказ о той стране, где они побывали, о культуре, обычаях, менталитете и характере людей, живущих в ней.

На майском заседании, благодаря семье Таган, члены клуба знакомились со страной загадок, кочевников и вечно голубого неба – Монголией. Несмотря на то, что в этой стране небольшое количество значимых достопримечательностей, на сегодняшний день Монголия вызывает огромный интерес у туристов. Ирина и Сергей Таган рассказали много удивительного об этой стране, так как они много лет там работали. Члены клуба полюбовались видами и красотами монгольской природы, запечатленной на семейных фотографиях, посмотрели видеофильмы «Чингиз хан» и «Монгольская юрта», послушали рассказ Н, А. Грибановой о монгольских масках, одна из которых была представлена на выставке.

В заключение для всех членов клуба прозвучали композиции известного саксофониста Дмитрия Тагана. Собравшиеся в читальном зале еще долго продолжали слушать музыку, общаясь за чашкой чая и наслаждаясь природой Монголии.

 

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 516 | Добавил: AdministratoR | Дата: 31.05.2017 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 90 91 92 93 94 ... 179 180 »