Під покровом Божої Матері

12 жовтня 2017 року в міській бібліотеці для дітей відбулася духовна зустріч «Під покровом Божої Матері», присвячена святу Покрови Пресвятої Богородиці. Поспілкуватися із настоятелем Свято- Преображенського храму отцем Костянтином зібралися у святково прикрашеній залі читачі бібліотеки, учні 8-го класу УВК №11, вчителі. Бібліотекарі привітали присутніх з прийдешніми святами, розповіли, що відзначення свята Покрови має глибоку історію в Україні. Це свято - найголовніше свято українського козацтва, адже козаки завжди вважали Пречисту Діву Марію своєю покровителькою. Нащадки славних козаків – сучасні військові, які в наш нелегкий час захищають Україну від агресора і відзначають 14 жовтня День захисника України. Отець Костянтин в своїй бесіді підкреслив, що Покрова Пресвятої Богородиці – одне з найшановніших релігійних свят у православних християн. Він розповів про чудові події в далекій Візантії, завдяки яким з’явилося це свято. Бесіда проходила дуже жваво, діти задавали священику багато питань і  отримували вичерпні відповіді. Отець Костянтин подарував присутнім ікони Пресвятої Богородиці, яка оберігає від негараздів.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 520 | Добавил: AdministratoR | Дата: 13.10.2017 | Комментарии (0)

Хай не спішать літа на ваш поріг!

 

2 жовтня в бібліотеці-філіалі №2 читачі клубу «Фенікс» зібрались на коло довіри «Добро й милосердя єднають серця». Захід був присвячений Міжнародному дню людини похилого віку.

Вирішити всі проблеми літніх людей бібліотекарі не в змозі, а от зігріти їх теплим словом та чаєм вони завжди раді. Присутні мали змогу поспілкуватися між собою в теплій, щирій, відвертій атмосфері. Вони  поділилися враженнями від прочитаних  книг та переглянутих фільмів, а також поспілкувалися з психологом та юристом, які відповіли на питання гостей бібліотеки. 

  

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 502 | Добавил: AdministratoR | Дата: 10.10.2017 | Комментарии (0)

Національний музей Т. Г. Шевченка в міській бібліотеці

 

Вже другий тиждень в читальному залі центральної міської бібліотеки виставлена експозиція Головного Шевченківського музею, що знаходиться у м. Київі. Цю експозицію привіз до старовинного Бахмута  син відомого українського поета, нашого земляка Василя Стуса – Дмитро Стус. Після анонсування на сайті зацікавленість в її перегляді виявили викладачі та студенти Артемівського коледжу транспортної інфраструктури. В рамках акції «Бібліотека – територія знань» бібліотекарі підготували для студентів цікавий захід: провели ознайомчу екскурсію бібліотекою, розповіли про історію створення Національного музею Кобзаря, показали відеофільм Христини Стебельської «Запрошуємо до музею Т. Г. Шевченка», запропонували перегляд експозиції з короткою анотацією стендів. Усі присутні з цікавістю сприймали запропоновані матеріали і відмітили, що вони стануть в нагоді при підготовці до ЗНО.

Музейна експозиція буде знаходитись в бібліотеці до кінця жовтня.

Усіх бажаючих переглянути експозицію запрошуємо до  читального залу центральної міської бібліотеці за адресою: вул. Миру, 28.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 669 | Добавил: AdministratoR | Дата: 04.10.2017 | Комментарии (0)

«Переступайте наш поріг, Вам буде добре в цій оселі», - саме такими словами був відкритий у бібліотеці-філіалі №2 тиждень популяризації бібліотеки, під час якого відбулося багато цікавих заходів та зустрічей, присвячених книзі та читанню. Бібліотекарі запросили читачів на екскурсійну мандрівку «А у нас - все для Вас», провели читачів залами бібліотеки, познайомили з фондом, представили творчі роботи талановитих читачів. Калейдоскоп «Бібліотек@-світ нових можливостей» представив бібліотеку не тільки сховищем книг та періодики, а також бібліотекою сучасних технологій, де кожен користувач має змогу отримати інформацію зі всесвітньої павутини, поспілкуватися з рідними та друзями, скористатися WI-FI, роздрукувати документи, квитки за різними напрямками. Усі проведені заходи подарували відвідувачам чудовий настрій та незабутні емоції.  

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 518 | Добавил: AdministratoR | Дата: 28.09.2017 | Комментарии (0)

20 вересня 2017 міська бібліотека для дітей радо зустріла вихованців дитячого садочка «Барвінок». Дітей очікувала казкова феєрія «Чудовий світ Корнія Чуковського», якому в цьому році виповнилося 135 років. Разом з бібліотекарем діти відправились в подорож сторінками книг улюбленого автора, де зустрілися з його віршованими казками та їх героями. Маленькі читачі декламували вірші, активно приймали участь у вікторині «Книжкові загадки – дитячі відгадки». Весело й цікаво пройшли конкурси та ігри: «Зіпсований телефон», «Бюро знахідок», «Докажи віршик», хороводна гра «Павучок». В Інтернет-центрі діти переглянули мультфільми за творами К. Чуковського. У читальній залі стояв гомін та лунав щирий дитячий сміх. На згадку про зустріч читачі отримали яскраві книжкові закладки з інформацією про дитячу бібліотеку. Закінчилася зустріч рухливими іграми  на оновленому бібліомайданчику.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 533 | Добавил: AdministratoR | Дата: 22.09.2017 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 85 86 87 88 89 ... 179 180 »