«Мова серця та душі» - таку назву мав вечір, що був присвячений Всесвітньому дню бардівської пісні і пройшов 22 грудня в центральній міській бібліотеці. З 2000 року вся бардівська спільнота світу відмічає в цей день своє свято, то ж члени літературно-музичного салону «Ліра» також  вирішили зробити ці зустрічі традиційними.

Цього разу головними учасниками зустрічі стали Валентин Овсяников, Галина та Наталочка Лукянови. В їх виконанні прозвучали як класичні авторські пісні, так і пісні сучасних авторів. В пам'ять про бахмутського поета та письменника Віктора Шендрика Валентин виконав романс на його вірші «Как твой голос пьянит», яка нікого не залишила байдужим.  Дуже зворушливо, по театральному, прозвучала пісня «Святий Миколай»  (авт. В. Радько), яку подарували присутнім Галина та Наталочка.

Проста філософія життєвих буднів, глибокий зміст віршів, тихоплинна, спокійна мелодика пісень поглинули слухачів, які зачаровано слухали концерт. Після закінчення заходу бардів нагородили бурхливими оплесками і ще довго не хотіли відпускати.

 

 

 

 

 

 

 

 

#Управління_культури_Бахмутської_міської_ради

#Бахмутська_ТГ

#Центральна_міська_бібліотека

Просмотров: 261 | Добавил: AdministratoR | Дата: 23.12.2021 | Комментарии (0)

Наближення Нового року відчувається і в центральній міській бібліотеці: традиційна ялинка, новорічна фотозона і виставка з книгами «Біла казка зими»  зігріють вас теплом і щирістю, розкажуть, як святкували Новий рік наші предки та різні народи світу. Захоплююча, весела і казкова подорож  у клубі мандрівників «Новорічний дивосвіт», яка відбулася у бібліотеці 18 грудня, напередодні  дня Святого Миколая,  допомогла дізнатися про цікаві традиції  Нового року і Різдва Христова в різних країнах. Члени клубу «побували» в Великобританії, Германії, Франції, Японії, Австралії, Америці і познайомились з надзвичайно цікавими обрядами святкування і різдвяними чарівниками: Дзедом Морозом, Санта Клаусом,  Вайнахтсманом, Пером – Ноелєм, Баббом Наталє, історією народження та життя святого Миколая – чудотворця та іншими казковими персонажами. З великою  насолодою та задоволенням слухали відомі новорічні пісні «Мелодії зими» та переглянули відеофільми «Лапландія. Північне сяйво», «Звідки прийшов Новий Рік», «Миколай Чудотворець. Хто він насправді?». Святкова атмосфера панувала протягом всього заходу, а на останок присутні отримали новорічні подарунки та з задоволенням фотографувались біля ялинки, у новорічних фотозонах.

Просмотров: 243 | Добавил: AdministratoR | Дата: 23.12.2021 | Комментарии (0)