Вже два роки в центральній бібліотеці працює проект – медіа студія «Секрети улюблених пісень». Щомісячно в читальному залі збираються поціновувачі пісенної музики. Бібліотекарі готують цікаві повідомлення з історії улюблених пісень, розкривають секрети їх створення та виконання, розповідають про виконавців, композиторів та поетів, пісенні трансформації та перевтілення.

19 лютого ц.р., після вимушеної перерви внаслідок карантинних обмежень, відбулась нова зустріч. Мова йшла про історію пісень «Зима (У леса на опушке)» та «Ходит песенка по кругу».

Неабиякий подив викликала маленька «замальовка» - виконання української народної пісні «Цвіте терен» відомою співачкою, яка народилась в Україні, Людмилою Сенчіною та її матір’ю Сарою Федорець.

Окрема сторінка була присвячена «пісні ХХ століття» - «Бесаме мучо». В 2021р. виповнюється 105 років від дня народження автора та 90 років написання цього шедевру. Хто є автором пісні, як вона писалась, кому присвячена, хто її виконував, якою мовою – про ці та інші таємниці дізнались присутні під час зустрічі. Відкриттям стало виконання «Бесаме мучо» українським колективом «Tenors BEL’CANTO».

Чудова музика, цікава інформація, компанія однодумців,– все, що треба для гарного настрою.

Наступна зустріч відбудеться у березні. Слідкуйте за оголошеннями на сайті та сторінці у Фейсбук.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 322 | Добавил: AdministratoR | Дата: 25.02.2021 | Комментарии (0)

Протягом 1917-1921 років в Україні відзначається 100-річчя Української революції. Центральна міська бібліотека підготувала список ресурсів мережі Інтернет, на яких висвітлюється хронологія та значення цієї історичної події, який можна переглянути тут

Просмотров: 555 | Добавил: AdministratoR | Дата: 25.02.2021 | Комментарии (0)