Згідно наказу Міністерства культури України про придбання україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек Бахмутська міська централізована бібліотечна система отримала від Українського інституту книги 1579 примірників книг. Видання різноманітні за темами та жанрами, тож кожен читач зможе підібрати для себе цікаве і корисне.

Сьогодні ми розпочинаємо цикл інформацій про книжкові новинки в бібліотеках ЦБС. Пропонуємо ознайомитися з літературою, яка є саме в центральній міській бібліотеці.

«Музей покинутих секретів» - новий роман Оксани Забужко, над яким письменниця працювала багато років. Це епос сучасної України - родинна сага трьох поколінь, події якої охоплюють період від 1940-х років до весни 2004-го. Велика література і жорстока правда - про владу минулого над майбутнім, про кохання і смерть, про споконвічну війну людини за право бути собою.

«Багряний рейд» Андрія Кокотюхи - друга книга з циклу «Повстанська трилогія». Осінь 1944 року. Максим Коломієць, повстанський командир, дістає завдання – з групою вояків пройти глибоким рейдом по Центральній Україні. Мета – створити на Київщині осередки збройного опору, аби згодом ударити радянську владу з тилу.

«Аптекар» Стефані Майєр – це шпигунська історія про героїню, головна риса якої –розум. Вона може подолати вбивць за допомогою крихітних шприців та коштовностей у якості зброї.

«Антена» Сергія Жадана - 80 нових віршів, що виходять під однією обкладинкою. Біблійні цитати й газетна хроніка, інтимний щоденник і церковні проповіді – усе це дає можливість піймати зміни й порухи в довколишньому повітрі, налаштуватись на радіочастоту, що надає віри й любові. Мабуть, це найглибша й найпотужніша книга Жадана.

 

Запрошуємо до бібліотеки!

Єднаймося заради читання!

Просмотров: 298 | Добавил: AdministratoR | Дата: 19.08.2020 | Комментарии (0)

 

Фото - 100 важливих подій історії України

Сорока Ю.В.  100 важливих подій історії України. – Харків:Фоліо, 2019.- 205с.

   Історія України схожа на мапу, яка містить безліч білих плям. І це не простий збіг обставин, а результат цілеспрямованої державної політики. Протягом століть над тими плямами дбайливо працювали сотні різних людей, найнятих владою метрополій. Ці творці міфів і фейків зробили все для того, щоб наша історія, як і сама Україна, постала перед нащадками у світлі, вигідному для тих, хто намагався асимілювати спадок Київської Русі.
Проте час завжди розставляє все по своїх місцях. Тож у цьому виданні ми спробували зібрати події, які сформували ту Україну, котру ми знаємо зараз, і які сприятимуть її розвиткові й надалі.

Цікаве мовознавство

Булаховський К. А. Цікаве мовознавство / К. А. Булаховський. –Львів.: Апріорі.-200с.

Пропонована книжка запрошує читача в неймовірний і чарівний світ мовознавства. У ній ви дізнаєтесь, що таке мова, скільки мов на світі, якими можуть бути мови цивілізацій інших планет, як розшифрували єгипетські з вами духовному багатству. Крім української, згадано десятки інших мов, наведено багатий ілюстративний матеріал, у тому числі призабуту українську лексику, приклади з фольклору та художньої літератури. Видання адресоване учням, батькам, учителям, студентам, викладачам, усім, хто цікавиться мовними питаннями.

  Горобець В. Гетьман Брюховецький. Життя у славі, владі та ганьбі. ‒ К.: Парламентське видавництво, 2019. ‒ 440 с.

    Книга Віктора Горобця "Гетьман Брюховецький. Життя у славі, владі та ганьбі" розповідає про одного з найбільш суперечливих персонажів козацької історії - Гетьмана Лівобережжя України в 1663-1668 роках Івана Брюховецького. Життя яскравого представника доби так званої Руїни, його політичну, військову і дипломатичну діяльність репрезентовано на широкому історичному тлі, у контексті хитросплетеної взаємодії різноманітних чинників і впливів - внутрішніх, зовнішніх, об’єктивних, суб’єктивних, закономірних і алогічних.

Генії проти ідіотів: Алгоритми української історії - фото книги

 

Генії проти ідіотів: Алгоритми української історії. – К.: Стилос, 2019.-448с.

    Що реально внесла Україна у світову скарбницю талантів та досягнень, ким та чим дійсно пишатися українському народові? Хто вони, ті генії, які уславили українську спільноту? У цьому сенсі Україна досі невідома сама собі, вона живе в полоні міфів, що утворюються прихильниками "орієнтації на Схід" та "орієнтації на Захід", тоді як спроби офіційного чи напівофіційного визначення "великих українців" залишають поза увагою чимало унікальних особистостей, народжених на українських теренах. Тільки зараз вони повертаються із багаторічного забуття, щоб постати у всій величі своїх здобутків. Про них – достойників світового рівня, яких дала Україна людству, про їхні досягнення та втрачені можливості написано цю книгу.

https://www.chytomo.com/wp-content/uploads/2019/05/Cherchyll.Biohrafiia_Gilbert.jpg

 

Мартін Ґілберт. Черчилль. Біографія / Мартін Ґілберт; пер. з англ. — Київ : Видавнича група КМ-БУКС, 2019. – 900 с.

Сера Вінстона Черчилля — видатну історичну особистість, безмежно відданого британському народові політика, аристократа, стратега світового рівня й історика, невтомного борця за свободу і демократію, лауреата Нобелівської премії — у Сполученому Королівстві визнано «Людиною ХХ століття». Він не лише описував історію — він її творив. Потужна постать В. Черчилля, чия геніальність не викликає сумнівів навіть у переконаних циніків, незмінно привертає до себе увагу, стає з роками ще яскравішою, ще помітнішою.

 

Стельмащук Г. Г. Українське народне вбрання  – Львів : Література та мистецтво, 2019. – 255 с. : іл.

 

     На джерельному і фактологічному матеріалі представлено шлях формування і побутування українського традиційного вбрання від найдавніших часів до початку XX ст.
Розглянуто комплекси вбрання усіх етнографічних регіонів України.
Вперше подано коротку характеристику вбрання української еліти, міщан і робітників.

 

Фото - Основи. Графічний дизайн 01. Підхід і мова

Гэвин Эмброуз, Найджел Оно-Биллсон  Основи. Графічний дизайн 01: Підхід і мова. – Київ. : ArtHuss, 2019. - 192с.

Коли ми наважуємося нарешті втілити свою мрію в життя, завжди постає питання «З чого почати?». Навіть люди найвільніших і найнатхненніших професій на старті дуже потребують підтримки й допомоги досвідчених колег і наставників. Ґевін Емброуз і Найджел Оно-Біллсон запропонували для початківців у царині графічного дизайну помічний, дружній і яскравий путівник у професію. Перша книга з цієї серії допоможе ознайомитися з фаховим словником та інструментарієм, надасть практичні підказки щодо роботи з ідеями та реалізації задуму, навчить працювати з брифом і оформлювати результат своєї творчості відповідно до стандартів. А стислий історичний екскурс і чудові зразки робіт сучасних дизайнерів дають можливість зрозуміти загальний контекст розвитку галузі.

 

 

 

Категория: Новинки книжкового фонду | Просмотров: 329 | Добавил: AdministratoR | Дата: 19.08.2020 | Комментарии (0)