На Далеку Північ до суперхижаків

відправились слухачі бібліотечного екологічного лекторію «Природа та ми» ЦМБ в перший день березня.  27 лютого у світі відзначався Міжнародний день білого ведмідя, тому саме ций тварині була присвячена чергове засідання. Чи справді білий ведмідь білий, чи бувають зелені ведмеді, чому полярні ведмеді не їдять пінгвинів, хто такий гролар – це зовсім не повний перелік питань, які з’ясовували слухачі. Значний інтерес викликала виставка, яку підготували бібліотекарі. Своєрідною традицією стає представлення на виставці іграшок, які зображують головних героїв, про яких йдеться мова. На попередніх засіданнях це були пінгвін та їжачок. На цьому засіданні були навіть дві іграшки – сам білий ведмідь та його здобич - дитинча нерпи.

Друга сторінка засідання була присвячена знаменитому письменнику, журналісту та фотокореспонденту, чудовій людині Василю Михайловичу Пескову, якому у березні виповнилося б 90 років. Більшість присутніх добре пам’ятає його  книги, особливо «Таежный тупик»,  «Шаги по россе», телепередачу «В світі тварин», яку він вів протягом багатьох років. Виявляється, в нашому місті є людина, яка була особисто  знайома з В.М. Песковим.  Це Василь Андрійович Андрющенко. Він поділився з присутніми своїми спогадами про знайомство з В. Песковим, про його вплив на подальше життя. «Шукай свій стиль», - сказав колись знаменитий фотокор тоді ще молодому фотографу Василю Андрющенко. Добре запам’ятаються слова Василя Пескова про саму сутність нашого з вами існування – «Головна цінність життя – це саме життя».

Бібліотечний екологічний відеолекторій запрошує всіх небайдужих, всіх, хто цікавиться життям тварин, хто хоче знати більше про їх звички та повадки, на наступні засідання. Слідкуйте за оголошеннями на нашому сайті та сторінці Бахмутської ЦБС у Фейсбук.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 363 | Добавил: AdministratoR | Дата: 04.03.2020 | Комментарии (0)