8 травня в бібліотеці-філіалі №1 для людей с вадами зору Бахмутської міської ЦБС відбулося свято «Тих днів не змовкне слава».

Читачі бібліотеки декламували вірші, присвячені Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Солдатенко Петро Олексійович читав поезію «Україно, моя, Україно!», а Кухарчук Аліна виконала вірш про вірність жінок, які чекали на повернення чоловіків з війни. Гості бібліотеки із захопленням слухали пісні воєнних років у виконанні народного хору «Пам’ять» під керівництвом Дев’ятка С. М. Прикрасою свята стали пісні у виконанні учня школи мистецтв Мосяж Андрія.

Зі святом присутніх привітав 94-річний генерал Кудрін Іван Михайлович, який був учасником війни.

Закінчився захід виконанням пісні «День Перемоги», яку співали усі гості бібліотеки.

�вою та корисною.

 

Тож запрошуємо всіх бажаючих на наступну зустріч у другу п’ятницю червня о 16.00 в читальному залі бібліотеки. Довідки за телефоном 44-15-68.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 373 | Добавил: AdministratoR | Дата: 13.05.2019 | Комментарии (0)

В минулу п’ятницю в центральній бібліотеці вже втретє зібралися пошановувачі нового бібліотечного проекту – медіа студії «Зустріч з піснею». Мета цього проекту – познайомити слухачів з історію створення та виконання улюблених пісень, маловідомим фактами про них. Ось і цього разу присутні відкрили для себе багато цікавого. Наприклад, досить відома пісня «Лізавета», де є такі слова «Одержим победу, к тебе я приеду», написана у 1942 році. І багатьма людьми вона сприймається, як пісня часів Другої світової війни. Але, виявлється, вона присвячена громадянській війні 1917-1922рр. А хто знає, про чиї саме очі писав класик Іван Франко – «Ох, тії очі темніші ночі, Хто в них задивиться, й сонця не хоче!»? Давно вже немає і самого поета, і його болісної любові, а пісня і досі живе і бентежить душу. В багатьох джерелах пишуть, що музику до фільму «Тегеран-43» написав французький композитор Мішель Легран. А чи насправді це так? В цьому присутні розбиралися разом з ведучим студії Віктором Титовим. Про це і багато іншого йшла мова під час травневої зустрічі. На думку присутніх, вона також була цікавою та корисною. Тож запрошуємо всіх бажаючих на наступну зустріч у другу п’ятницю червня о 16.00 до читального залу бібліотеки. Довідки за телефоном 44-15-68.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 485 | Добавил: AdministratoR | Дата: 13.05.2019 | Комментарии (0)