З 25 січня по 6 лютого в центральній міській бібліотеці побували більш як 300 учнів із загальноосвітніх шкіл міста та 67 студентів Бахмутського коледжу транспортної інфраструктури. Для школярів та студентів в ці дні була чудова нагода познайомитись зі стендовою виставкою «Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України», яка підготовлена Українським інститутом національної пам’яті у співпраці з видавництвом «Родовід». Цікаву, змістовну, лаконічну екскурсію за матеріалами виставки провела для відвідувачів начальник відділу обслуговування бібліотеки Голопьорова Валентина Іванівна.

Яскраві малюнки, ескізи, фотографії, портрети доповнені текстовим матеріалом дають можливість простежити еволюцію державного символу від часів Русі до сьогодення. Зокрема, на виставці можна побачити зображення Тризуба в інтерпретації Василя Кричевського, Георгія Нарбута, Павла Ковжуна Роберта Лісовського, Миколи Битинського, Ніла Хасевича, Святослава Гординського, Андрія Гречила, Івана Турецького, Олексія Кохана та інших. Розповідь про пошуки національного символу за часів Центральної ради з 1917 року до затвердження його Верховною Радою 19 лютого 1992 року – такий шлях нашого державного символу – малого Герба-Тризуба.

В ході екскурсії розповідь бібліотекаря перемежовувалась запитаннями до підлітків щодо тих чи інших історичних подій. Вона з задоволенням відмітила глибоку обізнаність дітей з історією нашої держави – України.

Вчителі, школярі та студенти м. Бахмут щиро вдячні організаторам стендової експозиції за ємкий, цікавий матеріал,що дав можливість простежити еволюцію державного символу, що є історичним містком між модерною Україною та Княжою Руссю.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 1097 | Добавил: AdministratoR | Дата: 07.02.2019 | Комментарии (0)