29 березня 2017 року в міській бібліотеці для дітей в рамках студії розвитку і дозвілля «Бібліокреатив» відбувся майстер-клас «Паперові дива».

У бібліотеці було оформлено виставку-знайомство «Японія – країна, де сходить сонце», з якої читачі дізналися багато нового про цю далеку східну країну: її традиції, культуру, природу, свято сакури, кухню. Дуже зацікавила всіх розповідь про традиційний японський оберіг – ляльку, одягнену в кімоно.

Майстриня Тетяна Гольц з творчої майстерні «Оберіг» вчила дітей робити таку ляльку, для якої потім кожен зробив кімоно за своїм вподобанням. З різнокольорових клаптиків паперу вправні руки маленьких читачів створили неповторні вироби. Вони були дуже яскравими і стали оберегом для кожної дитини.

Ця творча зустріч зробила Японію зрозумілою для маленьких українців.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 491 | Добавил: AdministratoR | Дата: 30.03.2017 | Комментарии (0)

29 березня 2017 року в міській бібліотеці для дітей відбулося відкриття Всеукраїнського тижня  дитячого читання. В цей день бібліотекарі запросили юних читачів  ЗОШ № 7 взяти участь у вечірці в казковому стилі за книгою «Аліса в країні див» англійського письменника Льюїса Керрола, якому  в  цьому році виповнилось 185 років.

Завітавши до бібліотеки, діти здійснили незвичайну подорож у чарівний світ казки. Вони зустріли на своєму шляху химерних персонажів, пережили цікаві випробування. Разом з Алісою, Білим Кроликом, Чеширським котом, птахом Додо, Герцогинею, Королевою, Капелюшником діти пережили неймовірні пригоди в Дивокраї. Читачі бібліотеки із захопленням прийняли участь у конкурсах: «Зменшена Аліса», «Намалюй коло», «Розмалюй троянду». Дуже сподобалось їм грати в «Крокет», фотографуватися з усмішкою Чеширського кота, а потім під жваву музику танцювали веселий танок з персонажами казки.

Діти  отримали  велике задоволення  від  спілкування з героями улюбленої  книги. Вони усвідомили, що читання - це захоплююча гра уяви, творчий процес, який дає ні з чим не зрівняну насолоду.

На цьому тиждень дитячого читання не закінчується. Ми запрошуємо читачів  на  виставку-сюрприз,  а  який це сюрприз  - ви дізнаєтесь, завітавши до нас.

Мерщій до бібліотеки!

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 497 | Добавил: AdministratoR | Дата: 30.03.2017 | Комментарии (0)

25 березня в читальному залі відбулася віртуальна подорож до Львова – міста з ароматом кави. Це старовинне місто нагадує європейські міста – Відень, Краков та Прагу, ще його називають «Маленьким Парижем», «Містом Лева», «Українським Лондоном», «Культурною столицею України».

Присутні занурились в дивовижну атмосферу Львова, створену його вузькими вуличками і кав’ярнями, ароматом кави і шоколаду, котрі так манять туристів. Спеціаліст бібліотеки Захарова Ніна Олексіївна поділилась своїми враженнями після відвідування «Музею сала», «Криївки», «Кавової шахти».

Прогулянка старовинними замками, соборами, музеями, і театрами Львова дала можливість членам клубу побачити дивовижну архітектуру, в якій замішані різні стилі: ренесанс і бароко, готика і ампір та рококо. Відеоподорожі до Палацу Потоцьких, Високого замку, Собору Святого Юра, Шоколадної майстерні закохали мандрівників у прекрасне місто – музей під відкритим небом.

Засідання продовжилось за філіжанкою кави, де всі пригостилися львівськими пряниками – «юрашками» і домовились в квітні побувати на острові Маврікій.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 524 | Добавил: AdministratoR | Дата: 30.03.2017 | Комментарии (0)

22 березня спеціалісти центральної міської бібліотеки та науковий співробітник краєзнавчого музею завітали до Горлівського інституту іноземних мов і прийняли участь в марафоні  - 2017  в межах «Міжнародного тижня франкофонії».

Начальник відділу обслуговування Голопьорова Валентина Іванівна подякувала керівникам навчального закладу за запрошення на тісну співпрацю з моменту переселення до нашого міста.

До уваги студентів була представлена учбова література з питань зарубіжної культури та фотоальбоми з творчості великих французьких художників.

Цікаву розповідь з відеорядом по історії балету, цирку, музичної культури підготувала для студентів бібліограф Алексєєва Оксана Сергіївна.

Пізнавальним для студентів був також виступ мистецтвознавця краєзнавчого музею Дяконової Євгенії Борисівни. Вона розповіла про один із напрямів в мистецтві Франції ХІХ ст. – імпресіонізм. Яскрава, емоційна розповідь про жіночі портрети в творчості Е. Мане, О. Ренуара, Е. Дега супроводжувалась слайд-показом на екрані.

Після виступів студенти щирими оплесками дякували гостям. Доцент, завідуюча кафедрою французької та іспанської мов Мокра О. М. сказала, що стосунки з міськими закладами культури дадуть позитивні результати, і студенти будуть мати не тільки хороші лінгвістичні, мовні знання, а також стануть різнобічно освіченими людьми з глибокими знаннями про культуру та мистецтво Франції.

 

Франкофонія

Категория: Масові заходи | Просмотров: 504 | Добавил: AdministratoR | Дата: 30.03.2017 | Комментарии (0)