23 січня в читальному залі ЦМБ на своє перше у 2017 році засідання зібрались члени клубу ветеранів «Теплий дім».

Це засідання було присвячене декілька темам. Незважаючи на те, що новорічні свята вже скінчилися, перша частина зустрічі була присвячена долі Різдва та новорічної ялинки за часів Радянського Союзу. Присутні з цікавістю слухали розповідь ведучої та переглянули документальний фільм про те, як у перші десятиліття радянської влади були заборонені не тільки Різдво, але й новорічна ялинка. Навіть сьомий день тижня – неділя – зник з радянського календаря. Коли й чому для світлого новорічного свята наступили темні часи. І як повертались у наше життя спочатку ялинка, а потім і Різдво.

Друга частина вже традиційно відбулась у відео мандрах країнами Євросоюзу, які здійснюються в рамках проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся у публічних бібліотеках». Члени клубу разом з авторами серії фільмів «Міста світу» «відвідали» Амстердам, познайомились з його традиціями та особливостями, архітектурою, звичаями його мешканців, системою виховання та взаємовідносинами. 

Наприкінці теж за традицією члени клубу ветеранів поздоровили іменинників, читали вірші, співали пісні, жартували. Засідання пройшло у теплій, дружній атмосфері, розходитися не хотілось.

Наступне засідання відбудеться у лютому. Чекаємо на нову зустріч!

 #EULIB

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 589 | Добавил: AdministratoR | Дата: 25.01.2017 | Комментарии (0)