Нещодавно фонди бібліотек Бахмутської міської централізованої системи поповнились ще на 100 збірок поезій відомого в Україні та за її межами Володимира Павловича Матвієнка -  банкіра, героя України, поета-патріота та заслуженого діяча мистецтв. В 2008 році центральна міська бібліотека вже отримувала від земляка декілька книг, серед яких - збірка пісень та романсів «В серці маю Україну» та збірка жартівливих замальовок «Дотепні слова». В той час ці книжки користувались великим попитом у читачів. І знову, через 8 років, бібліотеки отримали від Володимира Павловича його нові поетичні збірки: «Україно-мати, бережи синів!», «До України – як до храму», «Автограф на гривні» та інші.

В його поезіях віддзеркалюється чітка громадянська позиція. Під звуки маршу «Сини України» крокують військовики незалежної України, а багатотисячна молодь співає «Марш патріотів України». Його вірші вражають своєю щирістю, довірливою простотою та дивним національним колоритом. Творче та життєве кредо громадянина та  поета В. П. Матвієнка  - «Разом з Україною мужніти, совістю і серцем їй служить!».

Шановні бахмутчани! Чекаємо на вас в центральній міській бібліотеці та в бібліотеках-філіях для знайомства з новими політичними доробками В. П. Матвієнка.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 741 | Добавил: AdministratoR | Дата: 21.10.2016 | Комментарии (0)

Найактивніші читачі Бахмутської центральної міської бібліотеки – члени клубу ветеранів «Теплий дім» - 17 жовтня зібрались на своє чергове засідання. Однією з тем зустрічі була традиційна відео подорож з циклу «Мандруємо Європою». Цього разу мандрували Копенгагеном – найдорожчою столицею країн Євросоюзу.
Присутні з цікавістю дізнались про історію та особливості цього міста, про його мешканців, їх традиції, культуру та цінності. Особливо вразила організація навчання дітей та дорослих, підтримка молодих сімей з боку держави, кількість велосипедистів та вітряних електростанцій.
Відео подорож була здійснена в рамках проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся у публічних бібліотеках». #EULIB
А потім відбулось традиційне чаювання з привітанням іменинників, іграми, веселими конкурсами та хоровими співами.              Н. Захарова, зав. сектором ЦМБ.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 636 | Добавил: AdministratoR | Дата: 21.10.2016 | Комментарии (0)