Так вже вийшло, що саме бібліотека стала нам, маліжанам Бахмуту, майже рідною домівкою по неділях. Хоча, чому тільки по неділях?! Ми тепер у будь-який день тижня збираємося у читальній залі міської центральної бібліотеки, бо є потреба зробити газету, підготуватися до фотовиставки, просто обсудити фільм або книгу. Цікавий вибір для молоді – бібліотека. Чи не так? Бібліотека – це книги, читачі, тиша. А тут молодь зі своєю енергією та гомоном! Але нас радо приймають у бібліотеці. Ми подружилися і стали майже рідними. Нас пригощають чаєм, кличуть на цікаві заходи або самі приймають участь у наших заходах. І завжди допомагають. Можна згадати скільки літератури нам «відкопали» з усіх архівів і полиць, коли була потреба зробити газету про літературний Бахмут для фестивалю у Міжгір’ї! І ми взяли перше місце з цією газетою на Міжнародному фестивалі літератури і журналістики! В цій перемозі є ваша частка, шановні бібліотекарі! Може, і це дійсно так, ми робимо вашу роботу не такою спокійною, як би хотілося; може хтось із читачів скаржиться, що бібліотека стала не такою як була раніше, але життя не стоїть на місці. Ми всі змінюємось. І ви знаходите нові форми роботи із читачем, робите неймовірні проекти, виграєте гранти. Ми вдячні вам  саме за це. Наша бібліотека – найкраща, найсучасніша, найсміливіша! Вітаємо вас, дорогі наші друзі, і всіх працівників бібліотек з професійним святом! Бажаємо щастя, здоров’я, достатку, нових цікавих проектів і миру!

 

Прес-служба Бахмутського

районного відділення МАЛіЖ

Категория: Оголошення | Просмотров: 640 | Добавил: AdministratoR | Дата: 29.09.2016 | Комментарии (0)

БІБЛІОТЕКА – ЦЕ ЗДОРОВО!

На передодні професійного свята – Дня бібліотек – дуже хочеться не тільки поздоровити друзів – працівників центральної бібліотеки міста Бахмута, а й ще раз розказати читачам яку велику та цікаву справу ми зробили разом.

У серпні 2016 р. на базі Бахмутської міської централізованої бібліотечної системи було організовано роботу волонтерського мовного табору. Викладачі ГІІМ ДВНЗ «ДДПУ» Писарева Оксана Андріївна, Соколова Анастасія Євгенівна та Ковальська Наталя Валеріївна разом зі студентами Потапцевою Діаною, Потаповою Євгенією, Курбатовою Марією, Тіципат Олександрою, Сінютіною Оленою, Сілютою Анастасією, Баратовою Нарбібі та Реджеповою Зухрою і представниками Міжнародної академії літератури та журналістики (МАЛіЖ) працювали зі школярами 5-9 класів з 15 по 30 серпня. Проект реалізувався у рамках програми Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні «Підтримка стабілізації громад, які постраждали у результаті конфлікту в Донбасі», що спонсує уряд Японії. У таборі діяло три напрямки: англійська мова, особистісний розвиток простору та толерантність. Кожного дня з 9 до 14.00 дітей чекала насичена креативна програма.

Головною метою табору було вдосконалення знань з англійської мови, тож зранку учні активно відпочивали в парку, а після цього вони займалися англійською. Організатори табору допомагали дітям зануритися в англомовне середовище за допомогою різноманітних командних та парних ігор, перегляду відео англійською мовою та багатьох інших видів діяльності, застосовуючи при цьому велику кількість лексичного роздавального матеріалу та настільних ігор. Після обіду вони проводили час у бібліотеці або йшли до парку. Діти були забезпечені спортивним інвентарем та канцелярськими товарами, що дозволило зробити час відпочинку комфортним та цікавим.

Табір відвідало багато творчих особистостей: свої майстер-класи давали фотограф, художниця, представник творчої майстерні «Оберіг», викладач англійської мови з Києва та майстри Петриківського розпису з Дніпропетровської області, в гості завітали і представники ООН.

По завершенні роботи табору у бібліотеку ГІІМ ДВНЗ «ДДПУ» було передано комплект з десяти екземплярів підручників "Inside Out" для І курсу та книжки англійською для домашнього читання. Також інституту було подаровано ноутбук, проектор та колонки.

Відвідувачі табору знайшли собі нових друзів, дізналися багато цікавого та отримали неймовірну кількість яскравих вражень. Щиро дякуємо директору Централізованої бібліотечної системи Біленко Тетяні Миколаївні та колективу за гостинність та взаємодопомогу; сподіваємося на подальшу співпрацю! І ще раз зі святом, дорогі наші друзі!

 

Студенти та викладачі ГІІМ

Категория: Оголошення | Просмотров: 607 | Добавил: AdministratoR | Дата: 29.09.2016 | Комментарии (0)