У рамках дитячого інтелектуально-розвиваючого центру 8 червня до міської бібліотеки для дітей завітали гості із садочка № 25. Це перше заняття гуртка театрально-інсценованого мистецтва «Казковий світ театру» для дошколят. Театралізована діяльність дає можливість розкрити творчий потенціал дитини. Діти вчаться помічати в навколишньому світі цікаві ідеї, створювати свій художній образ персонажа, у них розвивається творча уява, вміння бачити незвичайне у буденному.

Бібліотекарями була обрана саме така форма роботи, адже розігрування сценок буде відбуватися за казками. Це дасть можливість діткам, які ще не вміють читати, уявити себе героями казок. Спочатку бібліотекарі познайомили маленьких гостей з казкою «Теремок» та показали ілюстрації до неї. Діти називали улюблених героїв казки та пояснювали, чому саме вони їм сподобались. Далі відбулася сценка самої казки. Найбільш сором’язливим малюкам запропонували відчути себе декораторами і розмалювати чорно-білі ілюстрації або намалювати головний терем казки.

         Маленькі актори  отримали неймовірне задоволення від незвичайної розваги.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 706 | Добавил: AdministratoR | Дата: 09.06.2016 | Комментарии (0)

 

Сьогодні головне завдання Всесвітнього дня океанів – черговий раз нагадати людству про необхідність піклуватися про флору і фауну океанів, оберігати природу від забруднення  та промислових відходів.

До цього дня 8 червня в Центральній міській бібліотеці пройшло свято «Планета Океан». До бібліотеки завітали читачі різних вікових категорій. До уваги гостей було представлено виставку-панораму «Океан – колыбель человечества» з книжково-періодичним матеріалом, невеличкими морськими камінчиками, бушлями та іншими скарбами океанських глибин.

Читачка Грібанова Н. О. поділилася своїми враженнями від музея історії ВАТ «Мурманське морське пароплавство», а Тітов В. Є. представив топ цікавих повідомлень про океан. Неабияке враження на присутніх справили вірші про нереальну красу та велич океану, які декламували читачі Музалевська Т. Г., Калюжна Л. Ф. та Носова В. Р.

Нікого з гостей не залишив байдужим документальний фільм «Океани» режисерів Жака Перрена та Жака Клюзо, який гості подивилися наприкінці заходу.

. Така турбота про водні ресурси покликана зупинити вимирання багатьох видів морських рослин і тварин, перешкоджати забрудненню вод

Категория: Масові заходи | Просмотров: 1026 | Добавил: AdministratoR | Дата: 09.06.2016 | Комментарии (0)