Напередодні Дня Європи в центральній міській бібліотеці м. Бахмут відбулась презентація проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся у пунктах європейської інформації в бібліотеках». Цей проект розроблений Українською бібліотечною асоціацією за підтримки Програми Європейського Союзу “Еразмус+” (Жан Моне). Мета проекту - популяризація ідеї євроінтеграції України серед місцевих громад.

                Презентація відбулась досить незвично – у форматі тренінгу, на який були запрошені студенти коледжу транспортної інфраструктури. Тренінг був присвячений основному принципу заснування та діяльності Європейського союзу. На початку пролунав гімн ЄС. Потім присутні визначили, що таке «Європа», «Євросоюз», чим відрізняються країни ЄС від нашої України. За словами однієї з учасниць, яка побувала у Польщі, українська архітектура та природа ніяк не гірше за європейську, а ось навколишня чистота та поведінка людей відчутно відрізняються, на жаль, не на краще. А другий учасник відмітив, що треба змінювати себе, змінюватись всій країні, щоб мати змогу стати достойним  членом ЄС.

Потім студентами була запропонована гра «Доміно», яка дозволила учасникам  на собі відчути, що значить принцип «Єдність у різноманітті».

На тренінгу також була продемонстрована «електронна читанка», яку бібліотека отримала за цим проектом. Наприкінці учасники переглянули невеличкий відеоролик, присвячений керівним органам Євросоюзу.

Бібліотекарі запросили присутніх при виникненні будь-яких питань відвідувати Пункт європейської інформації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся», який розташовано в Інтернет-центрі бібліотеки. 

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 678 | Добавил: AdministratoR | Дата: 13.05.2016 | Комментарии (0)