4 травня у міській бібліотеці для дітей пройшла лекція-концерт «Де ж ви, друзі-однополчани?» для учнів шкіл № 7 та № 11. Захід було заплановано спільно зі школою мистецтв у рамках патріотичного виховання та ознайомлення дітей зі значущими подіями Другої Світової війни.

Викладач школи мистецтв Галина Володимирівна Кольцова у формі лекції-бесіди розповіла дітям про музику часів Другої Світової війни. Вона підкреслила, що пісні допомагали морально йти до Перемоги, піднімали бойовий дух солдат.

У виконанні учнів школи мистецтв для присутніх прозвучали композиції: «Три сурми», «Я хочу, чтобы не было больше войны», «Я - України син», «И все о той весне», «Травневий вальс» та «Східний вальс». Учасники заходу змогли відчути неймовірну атмосферу Перемоги, яку доповнили книжкова виставка «Вогонь війни у пам’яті народній» та виставка робіт учнів художнього відділення школи мистецтв «Весна Перемоги» (викладач Н. Б. Сапаргелдієва).

Усі бажаючі можуть ознайомитися з виставками, якщо завітають до міської бібліотеки для дітей (вул. Миру, 40) до 11 травня.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 665 | Добавил: AdministratoR | Дата: 05.05.2016 | Комментарии (0)

 

29 травня в читальному залі бібліотеки-філіалу №7 м. Соледара відбулося свято-зустріч «Подвиг, що залишиться у віках».

На захід були запрошені: учасник бойових дій, ветеран Великої Вітчизняної війни, Міхєєв Віктор Григорович; ветеран праці Соловйова Олена Євгенівна; ветеран праці Поливяна Олександра Іванівна, яка має статус дитини війни. Гості розповіли учасникам заходу про страшні роки війни та мужність українського народу. Вони нагадали дітям, що святий обов’язок прийдешніх поколінь - бути гідними подвигів дідів та прадідів, берегти цей світ заради людства, заради священної пам’яті, заради миру.

Діти привітали гостей віршами та піснями. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять воїнів, які захищали рідну Україну.

Наприкінці заходу ведуча привітала гостей з Днем Перемоги. Школярі подарували їм квіти та солодощі, а вихованці центра дітей та юнацтва - сувеніри, зроблені своїми руками.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 650 | Добавил: AdministratoR | Дата: 05.05.2016 | Комментарии (0)

В рамках Року англійської мови 28 квітня бібліотека-філіал № 7 м. Соледара разом з центром дітей та юнацтва провели мовну годину «Цікава англійська», на якій учасники заходу змогли ознайомитися з великодніми традиціями Англії. Протягом заходу діти спілкувалися з великоднім Кроликом, співали разом з ним пісні, читали вірші, грали в традиційні великодні ігри. Перейнявши традицію прикрашати дерева яйцями, вихованці за виконані завдання отримали сувеніри, якими прикрасили власне дерево. Кожний присутній на заході повісив на дерево великодню писанку, загадавши бажання.

Бібліотекарі Грунська В. В. та Смелянська І. І. ознайомили дітей з цікавою виставкою книжок «Історія Англії в віршах і в прозі». Діти зауважили, що вже знайомі з деякими творами, бо часто відвідують бібліотеку.

Наприкінці зустрічі вихованці СЦДЮ власноруч виготовили писанки.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 642 | Добавил: AdministratoR | Дата: 05.05.2016 | Комментарии (0)