25 квітня в читальній залі міської бібліотеки для дітей пройшла зустріч з дітьми ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Всього до бібліотеки завітало біля 20 дітей з 1 по 11 клас із різних шкіл м. Бахмута, а також зі школи м. Соледара.

Для дітей була запропонована цікава програма. Працівники бібліотеки провели майстер-клас з виготовлення журавля, який є символом миру, щастя та здійснення мрії. Кожна дитина на виготовленому власноруч журавлі написала своє бажання. У розважально-ігровій програмі «З’єднаємо наші серця» діти змогли познайомитися ближче, поспілкуватися і позмагатися за невеличкі призи.

По завершенню заходу дітей пригостили солодощами і фруктами, придбаними за підтримки громадської організації асоціації «Відродження та розвиток». Голова організації Надія Леонідівна Опалюк привітала всіх присутніх і побажала всього найкращого, миру і здоров’я. Смачні десерти діткам подарувала підприємець Олена Петрівна Федоряка.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 641 | Добавил: AdministratoR | Дата: 26.04.2016 | Комментарии (0)

До Всесвітнього дня книги та авторського права бібліотека-філіал № 7 м. Соледара разом із Соледарським Центром дітей та юнацтва 24 квітня організувала скайп-зустріч із Катріною Хаддад – однією із авторів поетичної антології «Дві тонни». Як з'ясувалося, Катріна Хаддад колись була постійною читачкою місцевої бібліотеки.

Авторка поділилася власними думками про літературу й творчість, порекомендувала школярам кількох сучасних українських поетів, яких було б цікаво прочитати: Ірину Цілик, Юлію Мусаковську, свого улюбленого поета й письменника Сергія Жадана та інших.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 645 | Добавил: AdministratoR | Дата: 26.04.2016 | Комментарии (0)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23 квітня до Всесвітнього дня книги і авторського права бібліотека-філіал № 7 м. Соледара Артемівської міської ЦБС разом із Соледарським Центром дітей та юнацтва провели літературну панораму «Книга – ключ до знань». Мета заходу - привернути увагу читачів до книг.

Усім небайдужим шанувальникам Книги було ще раз запропоновано взяти участь у акції «Подаруй книгу», організовану Соледарським ЦДЮ для поповнення фондів шкільних та міської бібліотеки новими українськими книгами.

Наприкінці зустрічі культорганізатор Катерина Трубачова та бібліотекар читальної зали Грунська Вікторія привітали всіх із Всесвітнім днем книги і авторського права.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 756 | Добавил: AdministratoR | Дата: 26.04.2016 | Комментарии (0)

 

       Екологічна година «Земля – блакитна перлина у безмежному Всесвіті», присвячена Всесвітньому Дню Землі, відбулася 22 квітня у бібліотеці-філіалі №2. Учні 8-Б класу ЗОШ №18 із захопленням слухали розповідь Миколи Антоновича Жебури, асистента кафедри геодезії та картографії Макіївської архітектурної академії. Присутні дізналися багато маловідомих фактів про нашу Землю. Свої знання у географічній та екологічній сферах дітям дала змогу  проявити вікторина. Книжкова виставка «Не руйнуй гармонії земної!» познайомила учнів з літературою, яка дає відповідь на багато питань, а саме: «Чим багаті наші надра?», «Чи достатньо нашому людству земних ресурсів?». По завершенні заходу до бібліотеки завітали ліричні герої Мавка та Лукаш у виконанні студента медичного училища Богдана Сафрошкіна та Л. Н. Луньової, які представили яскраву виставу про красу природи та її різноманітність. ly: "Times New Roman";mso-ansi-language:RU;mso-fareast-language:RU;mso-bidi-language: AR-SA'>Яркое и эмоциональное выступление музыкантов: Валентины Овсяниковой, Владимира Лыхваря и юного гитариста Азлука  Альберта, - украсили этот вечер. Читатели еще долго не отпускали В. Шендрика в ожидании автографа и желании лично пообщаться с автором.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 782 | Добавил: AdministratoR | Дата: 26.04.2016 | Комментарии (0)

22 апреля в читальном зале центральной городской библиотеки собрались любители поэзии на творческий вечер Виктора  Шендрика. Автор представил свои новые книги: "Время - ночь" и "Визиты в плохую погоду"(2-е изд.), - которые вышли в Киеве в издательстве "Друкарский двор Олега Федорова". Писатель и поэт как всегда удивлял  и радовал многообразием стилей и жанров, наблюдательностью, самобытностью и яркими писательскими находками. Со своими читателями автор говорил открыто, честно, искренне, в совершенстве владея Словом. Это мастерство отмечено многими победами на престижных международных литературных конкурсах.

Виктор Шендрик - прекрасный чтец, и каждое его стихотворение вызывало аплодисменты у всех присутствующих. Это были студенты и военнослужащие, пенсионеры и  служащие, а также собратья по перу. Каждый смог найти в них что-то свое, сокровенное.

Стихотворение "Колыбельная для страны", пропитанное мудростью и болью, никого не могло оставить равнодушным:

 

Дайте ей отдохнуть от идей, от затей,

Да своих вразумить непутевых детей,

Да согбенную выпрямить спину.

Горемыке стране тоже нужен покой,

Пожалейте ее, протрубите отбой,

И Господь сбережет Украину.

 

Яркое и эмоциональное выступление музыкантов: Валентины Овсяниковой, Владимира Лыхваря и юного гитариста Азлука  Альберта, - украсили этот вечер. Читатели еще долго не отпускали В. Шендрика в ожидании автографа и желании лично пообщаться с автором.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 672 | Добавил: AdministratoR | Дата: 26.04.2016 | Комментарии (0)