15 березня в центральній міській бібліотеці відбулась презентація відремонтованої бібліотеки в рамках проекту Міжнародної організації з міграції при фінансовій підтримці Уряду Японії. 

Мета проекту – відновлення соціальної інфраструктури та проведення заходів соціального згуртування місцевих мешканців та вимушено переміщених осіб.

У рамках проекту було зроблено ремонт читальної зали та книгосховища, замінені вікна у всьому приміщенні, двері у вестибюлі, придбані меблі та  мультимедійне обладнання.

На святі були присутні Мічіо Харада - заступник Посла Японії в Україні, Радник Міністра, Шоко Камагата - голова економічної секції, Естер Руїз де Азуа - програмний координатор проектів та Володимир Кузка - керівник регіонального відділення Міжнародної організації з міграції, Ігор Стокоз – заступник голови Донецької облдержадміністрації, Олексій Рева - міський голова, Олена Головкіна та Тетяна Куліш - заступники міського голови,   Світлана Кищенко - секретар міської ради, Марина Максименко – начальник відділу культури.

Також гостями свята були мешканці міста, лідери бібліотечних об’єднань, активісти, читачі бібліотеки, переселенці.

 

Всі виступаючі висловили спільну думку – центральна міська бібліотека є дійсно культурним, інформаційним та просвітницьким центром, майданчиком для творчості,  розвитку та самореалізації.

Бібліотека відіграє важливу роль в адаптації та інтеграції ВПО у міську громаду, згуртуванні громади та її подальшому розвитку.

Прикрасою свята стали виступи місцевих талантів та чудові мелодії японської флейти.

Зворушливі вірші прочитав наймолодший учасник свята переселенець Гліб Писарєв.

Присутні мали змогу ознайомитись з роботою бібліотечних об’єднань, переглянути фотовиставку «Нові обличчя Бахмуту», взяти участь у майстер-класах з японської каліграфії та фуросики, які провели співробітники Українсько-японського центру при університеті «Київський політехнічний інститут».

Свято закінчилось, але гості ще довго не розходились, спілкувались, обмінювались враженнями, ділилися планами на майбутнє.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 713 | Добавил: AdministratoR | Дата: 16.03.2016 | Комментарии (0)