«Вода для міст, її значення в житті людини»

 

«Не можна сказати,

що вода необхідна для життя:

вона і є життя»

Антуан де Сент-Екзюпері

   

 

Усвідомлюючи обмеженість та вразливість водних ресурсів, 2005-2014 роки проголошені Міжнародним десятиріччям дій «Вода для життя».

Враховуючи актуальність тематики, а також  з метою підвищення  екологічної свідомості підростаючого покоління центральна міська бібліотека провела для студентів медичного училища інформ-годину «Вода для міст, її значення в житті людини».

Бібліотекар читальної зали Яковлєва Н.С. нагадала про надзвичайну важливість водних ресурсів для навколишнього природного середовища. Під час проведення заходу присутні переглянули документальний фільм Артюса Бертрана і Люка Бессона «HOME».

 Фільм демонструвався у більш, ніж у 60 країнах світу на відкритих майданчиках. Серед міст, в яких був показаний фільм - Париж, Нью-Йорк, Токіо, Лондон, Санкт-Петербург, Москва.

Ключова мета фільму «HOME» - показати красу нашої планети, нашого спільного дому, і підкреслити важливість турботи про неї. Фільм покликаний сформувати нове бачення людини - все в цьому світі взаємопов'язано, і завдання кожного з нас зберегти природу і зберегти життя на всій планеті Земля.

Яковлєва Н.С., бібліотекар ЦМБ

Категория: Звернення | Просмотров: 934 | Добавил: AdministratoR | Дата: 02.04.2014 | Комментарии (0)

1 квітня в міській бібліотеці для дітей відбулося відкриття Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги «Книжковий водограй». На святі були присутні учні шкіл №1, 10, читачі бібліотеки, вчителі і батьки.

Відкрила зустріч Королева – Книга, яка запросила присутніх в океан книжкових пристрастей і подій. В гості до дітей завітали улюблені літературні герої: Загадка Загадківна, Господиня Казка, Старуха Шапокляк, весела розбійниця.

Діти залюбки приймали участь в книжкових вікторинах, іграх. Під час свята звучали вірші про книги, бібліотеку. У виконанні Гапонюк Софії, учениці  ЗОШ №1, пролунала  пісня «Про доброту». Подарунком для гостей був танець «Лунтик» у виконанні хореографічного ансамблю «Престиж» із ЗОШ №10.

По закінченні свята діти на плакаті залишили свої враження від зустрічі, побажання та подяку бібліотечним працівникам.

Тиждень книги розпочався. Міська бібліотека  для дітей запрошує всіх учнів міста відвідати масові заходи, які будуть проведені під час весняних канікул.

                                                  Бітюкова К.М., начальник відділуміської бібліотеки для дітей

Категория: Масові заходи | Просмотров: 880 | Добавил: AdministratoR | Дата: 02.04.2014 | Комментарии (0)