16 травня міська бібліотека для дітей та Артемівська міська рада ветеранів війни провели презентацію книги «Это голос пионерских звонких лет», на яку запросили юних читачів бібліотеки, вчителів шкіл міста, педагогів-організаторів. Книга написана істориками, краєзнавцями, вчителями та ветеранами піонерських організацій Донеччини. Значний вклад в її створення вніс Голова Донецької облдержадміністрації Шишацький А.В.

Ведучі заходу – Лахнова Р.І., заступник директора по роботі з дітьми, Ставрулова В.А., голова секції «Ветерани – молоді», представили до уваги присутніх цікаву наочну інформацію про символіку та ритуали колишніх піонерів. Бібліотекарі, з пов’язаними піонерськими галстуками, читали вірші, присвячені добрим справам піонерів. Науковий працівник музею Малина Н.В. познайомила дітей з атрибутикою колишніх піонерських організацій: барабаном, піонерським значком, горном, прапором, шкільною піонерською формою.

В програмі заходу пролунали гімн піонерів «Взвейтесь кострами синие ночи» та патріотичні пісні у виконанні учнів школи мистецтв та вчителів-ветеранів.

На заході були присутні піонери 50- 60 років Вольвач О.С. і Буряковець С.М., які розповіли дітям про свою піонерську діяльність у післявоєнні роки.

Світлана Михайлівна Буряковець подарувала у фонд бібліотеки 12 томів із серії книг «Бібліотека піонера». Серед них відомі твори – «Когда я был вожатым», «Васек Трубачев и его товарищи», «Партизан Леня Голиков», «Честное слово», «Звездочка»  та інші.

До заходу бібліотекарі оформили книжкову виставку-мандрівку «Пионерское прошлое - памятно и незабываемо!», на якій було представлено більше 50-ти книг, присвячених діяльності піонерів.

Під час заходу діти познайомились з книгою в якій змістовно відображено життя дітей-піонерів в 50-70 роки та піонерська атрибутика.

Запрошуємо всіх бажаючих прочитати цю книгу!

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 860 | Добавил: Admin | Дата: 20.05.2013 | Комментарии (0)