В травні в центральній бібліотеці розпочала заняття нова, вже четверта група користувачів. 6 осіб почали опановувати комп’ютери та Інтернет. Вже відбулись 3 тренінги за темами - знайомство з комп’ютером, текстовим редактором MS Word, пошук інформації в Інтернет, створення електронної поштової скриньки, соціальні мережі. Дехто з присутніх мають дома комп’ютери, а ось знань з користування ними не було. Тому вони вирішили прийти до бібліотеки. Слухачі були здивовані та вражені можливостями, які надають сучасні інформаційні технології, із захопленням пізнають світ комп’ютеру та Інтернет.

На фото: нова група опановує сучасні інформаційні технології
















Продовжуються тренінги і в "Бібліотечній комп’ютерній академії" для "розумників". В травні відбулося ще 3 тренінги, під час яких користувачі ознайомилися з програмами "Google Earth" та "Stellarium". Разом з "Планетою Земля" вони змогли здійснити свої віртуальні подорожі найцікавішими місцями нашої планети та "вийти у відкритий космос" за допомогою віртуального планетарію.

Третій тренінг був присвячений користуванню Електронним каталогом Артемівської міської ЦБС. Слухачі познайомилися з різними засобами пошуку необхідної інформації за Електронним каталогом - за ключовими словами, авторами, назвами та ін., які надає система автоматизації бібліотек "ІРБІС".

Після тренінгів користувачі охоче відвідують бібілотеку, вже самостійно працюючи в названих програмах. Попереду - нові тренінги, нові знання.



Категория: Масові заходи | Просмотров: 1098 | Добавил: Admin | Дата: 01.06.2011 | Комментарии (0)