18 квітня 2011 року центральна міська бібліотека разом з Артемівським реріховським  товариством, Артемівським центром гуманної педагогіки та місцевим краєзнавчим музеєм провели для вчителів шкіл змістовний насичений захід «Космос. Творчество. Человек». Таку ж назву мала фотовиставка, яка була розгорнута в читальному залі бібліотеки.

Зустріч розпочалася з виступу студентів Артемівського музичного училища ім. І. Карабиця, які виконали музичні твори Б. Мокроусова, Ф. Торреги та Д. Мілованова.  Учасники заходу з цікавістю знайомились з виставкою «Вдохновленные Космосом». В розділах виставки «Мыслители космизма», «Многомерность музыкального Космоса», «Космизм в искусстве» і «Космические мироощущения в поэзии» були представлені книги, журнали, фотоальбоми, які розкривали філософське осмислення космічної еволюції та єдиних законів його життя на основі вчення живої етики; знайомили з творчістю поетів-символістів та художників-космістів.

Пізнавальною була інформація члена реріховського товариства Букреєвої Олени Геннадіївни, яка познайомила присутніх з історією підписання Пакта Реріха – Пакта захисту культурних цінностей.

Тему «Человек – часть Вселенной. Преобразующая сила творчества человека» в своєму виступі розкрила голова товариства Бак Вікторія Федорівна. Нею ж була презентована книга Ш. А. Амонашвілі «Учитель, вдохнови меня на творчество». Після презентації книги були подаровані бібліотекам міста.

Члени товариства Єщенко С.А. та Роменська Н.Г. провели майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки. Присутні з задоволенням вчились мотати ляльку янголятка. Свої вироби вони залишили на добру пам’ять центральній бібліотеці.

На заході були присутні 40 осіб.


Категория: Масові заходи | Просмотров: 1150 | Добавил: Admin | Дата: 18.04.2011 | Комментарии (1)