Библиотекари Бахмутской централизованной библиотечной системы искренне поздравляют коллектив редакции газеты «Вперед» с высокой наградой - Грамотой Верховной Рады Украины «За высокие заслуги перед украинским народом» и победой в уникальном творческом конкурсе «Журналисты важны», опыт которого будет распространен и на сайтах Международной и Европейской федерации журналистов».

Печатные СМИ очень важны и нужны всегда в жизни каждого человека, но в период карантинних мер - это приток «кислорода информационного», что дает возможность жить одной жизнью с городом, радоваться его успехам, переживать за просчеты или неудачи в чем-то, делиться о наболевшем или о радостном событии, то есть, будучи на изоляции, не терять связи с ним - самым лучшим и родным Бахмутом.

Газета всегда поднимала важные, жизненные информационные темы, поэтому так востребована и любима бахмутчанами и жителями Бахмутского района, и не только в период «COVID-19».

Так держать, Впередовцы! Мы гордимся Вами, дорогие журналисты!

Категория: Звернення | Просмотров: 374 | Добавил: AdministratoR | Дата: 13.07.2020 | Комментарии (0)

Сьогодні - 100-ліття від початку Української революції 1917-1921 років та створення Української Центральної Ради - одного із найважливіших і найскладніших періодів в історії українського народу у ХХ столітті.

     Українська демократична революція, що розпочалася у березні 1917 року, стала переломним моментом вітчизняної історії. Сформована під час революції ідея державної незалежності визначила подальший перебіг історичного процесу в Україні. Ця ідея остаточно втілена Актом проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року. Сьогодні Україна, захищаючи територіальну цілісність і суверенітет від російської агресії, продовжує боротьбу за незалежність, розпочату Українською революцією 100 років тому.

    Сучасна Українська держава є продовжувачем державно-національних традицій, сформованих під час Української революції 1917-1921 років. Українська Народна Республіка мала усі ознаки держави: власні органи влади, місцевого самоврядування, територію, збройні сили, банківську систему, власну грошову одиницю, законодавство та міжнародне визнання.

  Українська революція 1917-1921 років, що розпочалася в умовах революційних потрясінь, які охопили Російську імперію наприкінці лютого 1917 року, стала самодостатнім історичним явищем із самобутніми рисами.

   Революція була процесом загальноукраїнським. В усіх регіонах країни розвивався національний рух, створювалися та діяли українські органи влади, політичні партії та громадські інституції, відроджувалася українська культура.

    Після того, як Українська Центральна Рада своїми ІІІ та IV Універсалами проголосила Українську Народну Республіку як самостійну, незалежну, вільну, суверенну державу, уперше з часів Гетьманщини віковічна мрія Українського народу про створення власної держави отримала юридичне оформлення.

    Сьогодні, як і 100 років тому, Україна змушена збройно захищати власний цивілізаційний вибір і державний суверенітет від російського агресора. У цій війні слід пам’ятати і не допустити тих прорахунків, що призвели до поразки Української революції, головним з яких стали внутрішні незгоди в умовах зовнішньої агресії. Тож національна єдність – обов’язкова умова збереження незалежності та державності.

  Зміцнення обороноздатності країни, розвиток національних збройних сил є пріоритетом для української влади.

  Окуповані на сьогодні українські землі обов’язково будуть повернуті і українська соборність буде відновлена.

http://www.nbuv.gov.ua/node/3399

https://osvita.ua/vnz/reports/history/31852/

http://www.istpravda.com.ua/articles/2018/05/7/152416/

http://unr.memory.gov.ua/files/downloads/100-rokiv.pdf

 

Категория: Звернення | Просмотров: 388 | Добавил: AdministratoR | Дата: 22.05.2020 | Комментарии (0)

2 квітня – Міжнародний день дитячої книги. Користуємось нагодою - на жаль, вимушеним карантином - та читаємо дітям книжки – з домашньої бібліотеки або знаходимо в Інтернеті.

Центральна бібліотека радить почитати дітям твори донецької письменниці Наталії Хаткіної – вірші, оповідання, казки. Але спочатку самі для себе прочитайте  її оповідання - «Ребенок – это я» - для дітей, але більше – про дітей. Це невеличке оповідання  написано від імені маленької дівчинки  і допомагає зрозуміти саму дитину – причини та мотиви її вчинків, плачу тощо. Прочитайте – не пошкодуєте

http://krasnyanskyy.com/images/rebenok.pdf

Дитячі твори Наталії Хаткіної можна знайти на наступних сайтах:

 http://trumpumpum.ru/autors/hatkina-natalya/ - вірші

https://magazines.gorky.media/slovo/2007/55/tri-rasskaza-iz-knigi-rebyonok-eto-ya.html  - три оповідання з книги «Ребенок – это я».

https://detskie-stihi.livejournal.com/106321.html (віршик для дітей, які погано їдять).

       І взагалі – відкрийте для себе цю письменницю, за                                  «сумісництвом» - бібліотекаря.  На жаль, вона рано пішла з                життя, але її творчість живе. Радимо вам згадати або відкрити це ім’я –  Наталія Хаткіна.

       В нашій бібліотеці є її книга «И смех, и слезы». Занотуйте для            себе, прийдете після карантину і прочитаєте. Або читайте та навіть  слухайте  в Інтернеті:

 

 

http://mspu.org.ua/pulicistika/17686-doneckoe-more-natali-hatkinoy.html -

http://music.lib.ru/m/matjuhin_a_b/alb50.shtml  (пісні на вірші Н. Хаткіної)

http://music.lib.ru/a/aleksandr_matju/alb47.shtml

https://www.liveinternet.ru/users/ladoshka/post123775699/ -

https://avidreaders.ru/author/hatkina-natalya/

https://www.stihi.ru/2012/09/05/8761

http://www.semejka.de/PDFs/leseprobe_n10.pdf

http://www.chaskor.ru/article/ptichka_bozhiya_22921

Категория: Звернення | Просмотров: 608 | Добавил: AdministratoR | Дата: 01.04.2020 | Комментарии (0)

Категория: Звернення | Просмотров: 371 | Добавил: AdministratoR | Дата: 14.02.2020 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 ... 7 8 »