В бібліотеці-філіалі №1 м. Часів Яр пройшов урок пам'яті «Грими набатом сорок п’ятий». Захід пройшов у теплій, дружній атмосфері. Учні 8-Б класу ЗОШ №15  привітали ветеранів Великої Вітчизняної війни, ветеранів праці і трудівників тилу - Боюн Лідію Кирилівну і Куришова Євгена Івановича.

           

        Перед учасниками виступила Лідія Кирилівна Боюн, яка дуже цікаво розповідала  про важкі, суворі воєнні будні, поділилася спогадами про ті почуття, які пережив наш народ у великий

     День Перемоги - 9 травня 1945 року. Розповідь  про той страшний час супроводжувалася тематичними відеороликами. Діти вітали ветеранів -  читали вірші про війну, співали пісні воєнних років. Учні настільки перейнялися розповідями ветеранів, що і після закінчення зустрічі підходили, ставили питання, ще раз привітали і не хотіли відпускати їх.

           

     Також, до уваги присутніх була представлена виставка «Війна очима військових кореспондентів», на стендах якої розмістилися експонати та архівні фотографії військових років, дитячі малюнки на військову тематику та ін.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 838 | Добавил: AdministratoR | Дата: 12.05.2014 | Комментарии (0)

 

 

«Війна відгриміла та пам’ять жива» - так називалося свято в міській бібліотеці для дітей, яке було присвячено Дню Перемоги. Свято  було проведено спільно зі школою мистецтв за участю читачів бібліотеки та учнів ЗОШ №7.

             Розпочалося свято літературним читанням віршів про війну у виконанні бібліотечних працівників. Про те як народжувались пісні воєнного часу, як вони допомагали солдатам перемагати ворогів розповіли викладачі школи мистецтв. У виконанні учнів школи звучали відомі пісні «День Победы», «Прадедушка», «Священная война», «Катюша» та інші. Про історію  створення цих пісень розповіла викладач фортепіано Кольцова Г. В.

            Наприкінці свята всі учасники та присутні разом виконали попурі  пісень про війну.

            В залі де проходила зустріч була оформлена святкова виставка «Незгасна пам’ять Великої Перемоги», на якій представлені книги, журнали, фотоматеріали, малюнки читачів про війну.  

            Окремо був оформлений перегляд справжніх документів, нагород і посвідчень до них, фотографій учасників Великої Вітчизняної війни.

            Закінчилося свято спільним виконанням пісні «День Победы».

Категория: Масові заходи | Просмотров: 931 | Добавил: AdministratoR | Дата: 08.05.2014 | Комментарии (0)

 

 

          Шестьдесят девять лет прошло, как закончилась Великая Отечественная война. Она вошла в историю как эпопея, небывалая по своим масштабам героизма на полях сражений и самоотверженного подвига народа на трудовом  фронте. Об этом и шла речь в центральной городской библиотеке на встрече восьмиклассников УВК №11 с председателем секции «Ветераны для молодежи» городского  совета ветеранов войны и труда, почетным гражданином города Ставруловой Валентиной Андреевной. Она поделилась со школьниками своими детскими воспоминаниями о войне.

          Видеоролик с хроникой мая 1945 года, песня в исполнении учащейся школы искусств Софии Леонтьевой, стихи создавали атмосферу причастности каждой семьи к этому большому празднику. А трогательные слова благодарности, написанные детскими руками на «плакате  пожеланий» от читателей библиотеки, будут переданы в совет ветеранов.

          Присутствующие также ознакомились с книжной выставкой «И снова ожили в памяти годы былые…», материалы которой рассказывают о героизме и мужестве воинов, завоевавших Победу.

                                                                               Емец Е., главный библиотекарь ЦГБ

Категория: Масові заходи | Просмотров: 905 | Добавил: AdministratoR | Дата: 08.05.2014 | Комментарии (0)

 

Презентация литературного творчества поэтессы из г. Соледар

Валентины Семеновны Куплевацкой

 

            29 апреля в читальном зале библиотеки - филиала №7 Артемовской городской ЦБС г. Соледара состоялась презентация литературного творчества местного поэта, ветерана педагогического труда, члена творческого союза "Конгресс литераторов Украины" . Многие годы педагогической деятельности отданы преподаванию русского языка и литературы. Она является автором стихотворений, легенд, сказок и прозаических миниатюр.

            Валентина Семеновна - член клуба творческой интеллигенции г. Донецка 
"Светоч".

            На презентации она представила присутствующим 9 поэтических сборников, в которых напечатаны ее стихи. Валентина Куплевацкая познакомила любителей поэзии со своей первой книгой "Крымские легенды", которая написана по мотивам легенд Крыма.           Она подчеркнула, что для нее, как поэта- аматора, писать стихи - не работа, не обязанность, а состояние души.

            Валентину Семеновну пришли поблагодарить за творчество учитель русского языка и литературы Гапанец Ирина Валентиновна и учащиеся ОШ №13.

            На встрече присутствовали бывший ученик Валентины Семеновны, ныне городской голова города Соледара Товстокоренко Юрий Васильевич и заместитель городского головы Рогаченко Наталья Леонидовна. В их выступлениях звучали слова благодарности за ее огромную любовь к родному городу Соледару, за творческий талант, за формирование у школьников отношения к красоте окружающего мира через  поэзию.

            Как подарок Валентине Семеновне в исполнении Климчука Алексея и Соковикова Германа прозвучали песни "Баллада о любви" В.Высоцкого и   " Журавли" Я. Френкеля.

            На встрече также присутствовала Фирсанова Тамара Ивановна, ветеран педагогического труда, которая на протяжении многих лет занимается поэтическим творчеством.

            Гостям вечера юные дарования подарили свои первые поэтические строки.

            Библиотека от поэтессы Валентины Куплевацкой  получила в дар сборники, где напечатаны ее поэзии.

 

 

 

Заведующая библиотекой-филиалом №7 Мамонова Л.Н.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 1121 | Добавил: AdministratoR | Дата: 06.05.2014 | Комментарии (0)

Всіх об’єднало Шевченкове слово!

 

            Є багато духовних цінностей, які об’єднують українців, і серед них є важливим об’єднуючим фактором  слово Великого Кобзаря -  Т.Г. Шевченка.

            Центральна міська бібліотека в рамках Року Шевченка провела низку заходів, які відкрили для нас Тараса Григоровича не тільки як народного поета і геніального митця, а і як національного пророка, апостола правди, заступника знедолених -  символу українського народу.  

            30 квітня в читальному залі бібліотеки зібрались ті, кому небайдужа багатогранна творчість Кобзаря: школярі і студенти, викладачі вузів, вчителі шкіл, службовці, робітники і пенсіонери. Понад дві години в її стінах проходила літературно-мистецька конференція «Нас єднає Шевченкове слово!».

            Відкрили конференцію студенти АКТІ – переможці конкурсу на краще прочитання поезії Шевченка. Вони емоційно в шевченківських віршах передали всю любов до поета. Орденов Олександр і Павленська Світлана прочитали свої вірші-присвяти Кобзарю.

            З захопленням всі слухали емоційні виступи Тав’єнко Інни з віршами місцевої поетеси С.Решетової «До Заповіту». 

            Цікаві міні-презентації за темою «Образ Кобзаря в монументальному та образотворчому мистецтві» підготували студентка ДонУЕП Купова Лія та студенти АКТІ Черкашенко Кирил і Чубатенко Єгор. (Викладачі ДонУЕП Титова Ольга Борисівна та Ольховська Галина Михайлівна).

            Науковий співробітник Артемівського краєзнавчого музею Д’яконова Євгенія Борисівна підготувала відео-презентацію про художню спадщину Тараса Шевченка. Перед присутніми на медійному екрані з’явились живописні полотна, портрети, малюнки та офорти талановитого художника.

            Зі звітом про участь в ювілейній обласній виставці творчих робіт артемівських та часів-ярських майстринь розповіла керівник творчої лабораторії «Оберіг» при реріховському товаристві Кравченко Світлана Анатоліївна.

            З їх роботами учасники конференції могли познайомитись на виставці у бібліотеці.  Радували око витинанки учнів Часів-ярської школи мистецтв, дивували всіх малюнки та поетичні твори Кобзаря, портрети Шевченка на картоні та керамічних виробах, які підготували до 200-річного ювілею школярі міста.

            Тему «Музичної Шевченкіани» розкрила викладач світової та української літератури музичного училища ім. І.Карабиця Анікєєва Варвара Вікторівна. А студенти цього вузу Олександра Дєєва, Олексій Філатов, Назар Бойко виконали пісні,  покладені на слова Шевченка. З великим піднесенням зал слухав вірші-присвяти геніальному поету, які написали відомі в місті поетеси Валентина Ставрулова та Валентина Білецька. В залі також прозвучала пісня на слова В. Білецької «Літа молоді», музику до якої написав викладач школи мистецтв Пєтух Б.Г., а виконала його студентка хорового відділення АМУ Тарасенко Ірина.

            Начальник відділу обслуговування Голопьорова В.І. оголосила переможців вікторини «Поет-пророк і символ України». Ним стала Ставрулова В.А., пенсіонерка, колишній вчитель, Почесний громадянин міста.

            Директор Артемівської міської ЦБС Біленко Т.М. вручила сертифікати та подяки студентам та викладачам за активну участь підготовці в конференції.

            Присутні на заході були щиро вдячні її організаторам за змістовну цікаву інформацію представлену на конференції і говорили, що дійсно Шевченкове слово об’єднало всіх людей різного віку та  соціальної приналежності.

             Ми розуміли, що хоч і століття  пролягли між добою Т.Г.Шевченка і нашими днями, але час не  відділяє нас від нього, не послаблює чарівності та сили Кобзаревого слова.

 

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 893 | Добавил: AdministratoR | Дата: 06.05.2014 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 144 145 146 147 148 ... 179 180 »